9,1
klanten
vertellen
30 reviews
tel. 071-4072027
Bezoek ons

Online Marketing: onze werkwijze

Onze werkwijze is eigenlijk heel helder: wij bekijken de huidige situatie van jouw website of webshop en maken daar een plan op. Vanaf het eerste tot het laatste moment wordt alles gemeten, bijgehouden en geanalyseerd. Omdat we alles strak bijhouden kunnen we de strategie op elk moment aanpassen, waardoor het beste resultaat behaald gaat worden. Dan doen we inmiddels voor bedrijven in Katwijk, Leiden, Noordwijk, Lisse, Den Haag en ver daarbuiten.

"Veel bezoekers is natuurlijk leuk, maar je hebt er niets aan wanneer ze niets kopen of geen gegevens achterlaten.

Veel online marketing bureau's adviseren jou als leek vaak dure pakketten, en dat zonder garanties. Wij splitsen het liefst onze werkzaamheden op om de kosten én opbrengsten vanuit de campagne in beginsel zo evenredig mogelijk te houden. Uiteindelijk moet de campagne natuurlijk winstgevend worden, maar dat is in de regel niet binnen enkele weken te realiseren.
We beginnen met het onderzoek en gaan kijken waar we jouw site op kunnen laten scoren. Terwijl de bezoekers de gang naar jouw site vinden, kijken wij naar de interactie tussen klant en website.

SEO-werkzaamheden

Veel bezoekers is natuurlijk leuk, maar je hebt er niets aan wanneer ze niets kopen of geen gegevens achterlaten. Door het uitvoeren van diverse SEO (zoekmachine optimalisatie) werkzaamheden gaan we zorgen voor een hogere positie in de Google ranking, en dat betekent weer dat je meer bezoekers gaat krijgen. Door de bezoekers op een juiste manier te behouden op je website, of terug te laten komen, zullen meer bezoekers uiteindelijk lijden tot meer omzet.

" SEA wordt vaak ingezet als de resultaten van de SEO-werkzaamheden niet meer stijgen of als aanvulling op de SEO strategie.

SEA-werkzaamheden

SEA, een online marketing begrip dat je vast wel eens hebt gehoord, is het online adverteren in zoekmachines. Het grote voordeel van SEA is dat het een website of webshop direct een boost kan geven omdat SEA - in tegenstelling tot SEO - direct zichtbaar is in de zoekresultaten. De SEO prestaties van een website of webshop hebben effect op de resultaten van SEA. Om die rede wordt SEA vaak toegepast in combinatie met SEO. Door beide online marketing technieken toe te passen worden er (sneller) betere resultaten behaald en ontstaat er synergie. Omdat SEA geld kost, wil je dit natuurlijk zo effectief mogelijk inzetten. Aan de hand van de verzamelde SEO-statistieken kunnen we gericht adverteren, waardoor we geen (of minimaal) geld weggooien en winst gaan maken.

Display adverteren

Display advertising is het adverteren door middel van beeld en tekst op externe websites. Dit kunnen bijvoorbeeld tekst- of beeldadvertenties op YouTube of nu.nl zijn. Het idee achter display adverteren is het creëren van awareness zonder dat jouw doelgroep actief op zoek is naar jouw product of dienst. Dit in tegenstelling tot SEA, waar de doelgroep wel actief op zoek is naar een product of dienst. Opvallende en blikvangende displayadverenties op externe websites zorgen voor herkenbaarheid en naamsbekenheid. De uitdaging bij display adverteren is om de juiste doelgroep aan te spreken op het juiste moment.

Affiliate marketing

Andere websites jouw producten of diensten laten verkopen. Ideaal toch? Affiliate marketing houdt in dat externe websites ervoor zorgen dat jouw producten worden verkochten tegen een beloning. Deze externe websites verkopen niet ècht jouw producten, maar linken naar jouw webshop. De externe website, ook wel publisher genoemd, zorgt voor content over jouw producten en genereert met deze content bezoekers. De publisher probeert de bezoeker te overtuigen het product te kopen en door te sturen naar jouw webshop om daar daadwerkelijk het product aan te schaffen. Een win-winsituatie. Je betaalt als webshopeigenaar alleen per geslaagde transactie, klik of view. Dat bepaal je zelf!

Online Marketing: een succesvolle campagne

Het succes van de online marketing campagne hangt af van heel veel factoren. Om de kans op succes - en dus een winstgevende website of webshop! - zo groot mogelijk te maken, doorlopen wij vaak onderstaande stappen.

1. Vindbaar worden

Er zijn miljoenen websites en er zijn duizenden mensen die iets willen verkopen via het internet. Toch is het de opdracht om vindbaar te worden via dit medium. Hier zijn verschillende manieren voor. Zo lees je de laatste tijd wellicht veel over SEO (Search Engine Optimization) en SEA (Search Engine Advertising). Laten wij hier nu net, in alle toevalligheid, de beste in zijn. SEO en SEA draaien er allebei om hoe je vindbaar wordt via Google.

2. Verkopen/Leads genereren

Online marketing draait veelal om conversie: hoeveel mensen doen op jouw website wat jij wilt. Wij analyseren daarom alles. Van kleuren buttons tot woordvariaties en van menustructuren tot sale-acties. Alles.

Uit onderzoek is gebleken dat het zevende contactmoment (gemeten vanaf de bezoekerskant, en elke ‘ontmoeting’ is meegenomen) de grootste kans maakt op een conversie. Dat houdt in dat je je conversie kunt verhogen wanneer je 6 contactmomenten inlast, na bijvoorbeeld een weggeefactie via je website. Omdat we toch zo sociaal bezig zijn, krijg je nog een voorbeeldje ook.

  1. Geef iets weg waardoor je een mailadres krijgt. Heb je een bouwbedrijf? Laat ze een gratis offerte vragen. Verkoop je diëten? Geef een voorbeeld dieet.
  2. Vraag of ze het gratis presentje hebben gelezen en wat ze ervan vonden.
  3. Vraag om een Like op Facebook.
  4. Betrek de consument in een discussie.
  5. SEA Retargeting - bijv. advertentie van slechts 0,04 cent op NU.nl.
  6. Toon ze een (het liefst op maat gemaakte) aanbieding.
  7. SALE!!

3. Loyaliteit

Velen vergeten dat ze ook op het internet verkopen aan mensen, en nooit aan computers. Zo kun je vaak veel makkelijker je omzet verhogen door aan je 'oude' bezoekers te denken, dan constant achter nieuwe klanten aan te rennen. Er zijn diverse manier om contact te houden. Te denken valt aan het inzetten van social media, het regelmatig verzenden van een persoonlijke nieuwsbrief of SEA retargeting.

Design, development & online marketing

Hi, wij zijn 2nd Chapter! Webbureau voor design, development & online marketing met een passie voor online maatwerk. Wij ontwikkelen complexe websites & webshops en bieden beheergemak via een uniek cms-systeem. Last but not least creëren én onderhouden wij online marketingcampagnes met maar één doel; conversie!

Wil je weten wat wij voor jou kunnen betekenen? Bel 071-4072027, laat je gegevens hieronder achter of start direct het gesprek via de chat.

Over ons

Online Marketing

 

Actueel

SBB Erkend Leerbedrijf
9,1

klanten vertellen
30 reviews