Google Partner Meta Partner 9.3 klantenscore

071 407 20 27 Contact

See-Think-Do-Care: De Sleutel tot Effectief Online Adverteren

Op het overvolle internet is het een hele kunst om je merk of product op te laten vallen met online adverteren. Daarbij gaat het niet alleen om het bereiken van potentiële klanten, maar ook om hun aandacht vast te houden en klikken om te zetten naar klanten. Maar hoe dan? Maak kennis met het See-Think-Do-Care model van Google! Dit model helpt je om elke fase van de klantreis aan te pakken en zet je online marketing inspanningen om in resultaten.

Naar Online Marketing

Wat is het See-Think-Do-Care Model?

See-Think-Do-Care - Online Adverteren

Stel je een pad voor dat jouw klanten volgen, van het eerste moment dat ze je merk of product zien tot het moment dat ze fan worden. Dit is waar het See-Think-Do-Care model om de hoek komt kijken. Het breekt de reis van je potentiële klant op in 4 overzichtelijke stukken: See (ontdekken), Think (overwegen), Do (actie ondernemen) en Care (blijvende relatie opbouwen). Door elk stukje van deze reis te begrijpen, kun je als bedrijf slimmer en gerichter communiceren. Kortom, dit model is jouw kompas voor effectief online adverteren.

Voordelen van het See-Think-Do-Care Model:

 1. Betere Klantinzichten: Door het klanttraject in vier fasen te verdelen, biedt het See-Think-Do-Care model een grondig inzicht in elke stap van de klantreis. Je begrijpt beter wat klanten zoeken en verwachten in elke fase, van bewustwording tot loyaliteit. Dit inzicht stelt je in staat om hun gedrag en voorkeuren te analyseren, zodat je jouw aanpak daarop kunt afstemmen.
 2. Gerichte Marketing: Dit model stelt je in staat om je marketingstrategie precies af te stemmen op de fase waarin je klant zich bevindt. In de See-fase kun je je richten op brede bewustwording, terwijl je in de Do-fase meer gerichte actiegerichte campagnes kunt lanceren. Dit betekent dat je boodschappen en aanbiedingen altijd relevant zijn, wat de kans op betrokkenheid en conversie vergroot.
 3. Efficiëntie in Marketinguitgaven: Door je inspanningen te richten op de specifieke behoeften en intenties van klanten in elk stadium, zorg je ervoor dat je marketingbudget voor online adverteren effectiever wordt besteed. Je verspilt geen middelen aan generieke campagnes die weinig resoneren met je doelgroep. In plaats daarvan investeer je in strategieën die direct inspelen op de behoeften en interesses van je klanten op dat moment.
 4. Opbouwen van Lange Termijn Relaties: De Care-fase van het model benadrukt het belang van voortdurende betrokkenheid en relatieopbouw, zelfs na een aankoop. Dit helpt bij het opbouwen van loyaliteit en vertrouwen, wat essentieel is voor het onderhouden van duurzame klantrelaties. Door voortdurende ondersteuning en waarde te bieden, zorg je ervoor dat klanten terug blijven komen.

Download whitepapers gratis

Download onze gratis whitepapers en zet je eerste stap naar meer naamsbekendheid, leads of verkopen via jouw website.

De 4 fases van het See-Think-Do-Care Model

See-Think-Do-Care - Online Adverteren Fases

1. See-fase: Bewustwording Creëren

De See-fase draait om het introduceren van je merk bij potentiële klanten. In deze fase zijn mensen nog niet actief op zoek naar je producten of diensten, maar dit is jouw kans om hun aandacht te vangen met online adverteren.

 • Voorbeeld Sportschool: Een sportschool zou zich in deze fase kunnen focussen op het vergroten van de bewustwording door motiverende en inspirerende fitnesscontent te delen op social media. Het doel is om een breed publiek te bereiken dat geïnteresseerd is in een gezonde levensstijl.
 • Voorbeeld Kleding Webshop: Een kleding webshop zou in deze fase het bewustzijn kunnen vergroten door aantrekkelijke fashion blogs en stijlvolle fotoshoots te delen. Het idee is om modebewuste consumenten aan te trekken en hun interesse in de nieuwste trends te wekken.

2. Think-fase: Interesse en Overweging

In de Think-fase beginnen klanten actief na te denken over hun behoeften of wensen. Ze zijn geïnteresseerd en overwegen hun opties, maar zijn nog niet klaar om de knoop door te hakken.

 • Voorbeeld Sportschool: Hier kan de sportschool potentiële klanten benaderen met succesverhalen van bestaande leden, of gedetailleerde informatie over hun unieke fitnessprogramma’s en gezondheidsvoordelen aanbieden.
 • Voorbeeld Kleding Webshop: De webshop kan dieper ingaan op het assortiment door stijlgidsen en productvergelijkingen te bieden. Ze kunnen ook de kwaliteit en duurzaamheid van hun kleding benadrukken om geïnteresseerde klanten te overtuigen.

3. Do-fase: Aanzetten tot Actie

De Do-fase is waar de daadwerkelijke conversie plaatsvindt. Klanten zijn nu klaar om een aankoop te doen of een beslissing te nemen.

 • Voorbeeld Sportschool: De sportschool kan nu specifieke aanbiedingen of proefabonnementen inzetten om mensen over de streep te trekken. Ze kunnen bijvoorbeeld een ‘eerste maand gratis’ promotie aanbieden om nieuwe inschrijvingen te stimuleren.
 • Voorbeeld Kleding Webshop: Dit is het moment voor de webshop om acties zoals kortingen, flash sales of exclusieve aanbiedingen voor beperkte tijd te gebruiken om de verkoop te stimuleren.

4. Care-fase: Relatie Onderhouden

Na de aankoop is het essentieel om de klantrelatie te blijven onderhouden. Dit helpt bij het opbouwen van loyaliteit en het stimuleren van herhaalaankopen.

 • Voorbeeld Sportschool: De sportschool zou kunnen blijven inzetten op klantbetrokkenheid door leden exclusieve toegang te bieden tot nieuwe lessen of speciale kortingen op persoonlijke trainingssessies.
 • Voorbeeld Kleding Webshop: De kleding webshop kan na de aankoop zorgen voor een uitstekende klantenservice en follow-up bieden. Ze kunnen klanten uitnodigen om hun ervaringen te delen, hen stylingtips geven voor hun nieuwe aankopen, of exclusieve loyaliteitskortingen aanbieden.

Integratie van See-Think-Do-Care in jouw Online Marketingstrategieën

See-Think-Do-Care - Online Adverteren

Ben je klaar om je marketing naar een hoger niveau te tillen met een strategie die bewezen effectief is? Ga aan de slag met het See-Think-Do-Care model voor online adverteren.

Liever uitbesteden? Bij 2nd Chapter hebben we het See-Think-Do-Care model geïntegreerd in onze online marketingstrategieën. We begrijpen dat elk bedrijf uniek is en dat vereist een op maat gemaakte benadering. Dit model stelt ons in staat om een volledig marketingplan te ontwikkelen dat alle aspecten van de klantreis omvat. Van het creëren van bewustzijn tot het bouwen van langdurige relaties, we passen onze strategieën aan om te zorgen voor maximale impact en ROI (Rendement op investering) voor jouw bedrijf.

Neem contact op en laten we samen werken aan het succes van jouw bedrijf.

Contact

Delen:

Wist je dat...

Je onze blogs automatisch in je mailbox kunt ontvangen? Super handig, al zeggen we het zelf. Laat je gegevens hier achter en ontvang waardevolle tips & tricks voor jouw website.

Nieuwsbrief

Meer
blogs

Naar overzicht

“no nonsense aanpak ! resultaatgericht…”

Culi EYE Media

“Goede service, mooi eindprodukt en perfecte aftersales”

Restaurant De Beslagkom

“Zeer tevreden. Bij vragen/wijzigingen vrijwel meteen reactie. Goede afhandeling.”

Huisartsenpraktijk Hueting & Essers

“Een jaar geleden werd ik praktijkhouder van kleinschalige huisartspraktijk in Alphen aan den Rijn. Een website was er niet. Ik zocht naar een manier om onze praktijk modern te maken en online sterk te profileren. Daarbij wilde ik vasthouden aan het persoonlijke, kleinschalige en authentieke karakter die onze praktijkvoering voorstaat. ...”   Lees verder

Bospark Huisartsen

©2024 2nd Chapter BV   Privacy Cookies Voorwaarden