9,1
klanten
vertellen
30 reviews
tel. 071-4072027|
Bezoek ons
#18 hoogtepunten uit 2018

Kleren maken de man, sokken maken het leven. Dat moeten ze bij Alfredo Gonzales hebben gedacht bij de oprichting van hun bedrijf. Wij zijn best trots op een aantal dingen die we hebben bereikt. Bijvoorbeeld ons schitterende bedrijfje aan de Zuidstraat, of het vestigen van onze naam als beste online marketing bureau van het westelijk halfrond šŸ˜Ž. Waar we zeker trots op zijn is de samenwerking met Alfredo Gonzales.

Alfredo Gonzales Hollands Next Top Model

Alfredo Gonzales kwam ooit - dat is nu (2018) een kleine 4 jaar geleden - met een redelijk simpele vraag naar ons toe. De oude webshop was intern gemaakt en moest volledig op de schop, want oud en versleten. Men wilde professionaliseren, of wij dus de nieuwe designs konden ombouwen tot een heus front-end wonder. Het design en de layout waren om door een ringetje te halen, om misschien wel de vingers bij af te likken.

Alfredo Gonzales Webshop Grid

C.M.S. & E.R.P. (om maar met wat afkortingen te smijten)

Het systeem achter de webshop werkte echter niet ideaal. Al snel kwam de vraag of we Alfredo niet even volledig konden ontzorgen. Nou wij zijn, en waren, de beroerdste niet.
Er werd een volledig nieuwe shop gebouwd. Van meet af aan. Zelfde looks maar een nieuw CMS (ons bloedeigen Content Management Systeem) met een Enterprise Resource Planning koppeling, in de volksmond ook wel bekend als het ERP-systeem. Effe uitleggen; met behulp van ERP-software worden alle bedrijfsprocessen, waaronder voorraadsystemen, bedrijfsadministratie en logistiek zodanig met elkaar verbonden dat alle vergaarde informatie door het hele bedrijf bruikbaar is. Handig toch? Vinden wij, en vooral zij, wel!

Shop online, en nu!?

De vernieuwde shop staat online. Feest! šŸŽ‰ Al snel bleek dat ze ook nog eens meer en meer sokken wilden verkopen. Omdat we inmiddels een verleden hadden van een jaar of 4, mochten we ook nog eens de online marketing voor dit schitterende sokkenbedrijf oppakken.

Alfredo Gonzales Socks

Lastige markt, lastige tijd.

Omdat we gebruik konden maken van statistieken uit het verleden en natuurlijk al veel voorkennis hadden, kregen we direct veel zin in de opdracht. Het begon echter wat stroef... We begonnen de online marketing in de tijd dat zelfs Donald Trump overtuigd raakte van de opwarming van de aarde.

Donald Trump

Het was gemiddeld 14.000 graden en mensen hadden aan veel behoefte, maar niet aan sokken. Dit is dan, ondanks onze online marketing inspanningen, te merken aan de cijfers. En dat gaat je niet in de kouwe kleren zitten (Grappig, omdat het zo warm was).

CONVERSIE!

Ondanks de warmte zijn we enorm hard gaan werken om conversies op pijl te krijgen. De campagnes wilden we niet uitbreiden, omdat de 'tijd' daar niet naar was. Wel hebben we daarom veel veranderd en geƫxperimenteerd op de shop. Dit heeft geresulteerd in een gemiddelde orderwaarde stijging van 150%(!!!). 150! Hon-derd-vijf-tig! Stel, we hadden 110% gezegd, dan had je waarschijnlijk opgestaan vanaf je werkplek en gaan applaudiseren. Maar 150!? Precies, dan sta je op, loop je naar de dichtstbijzijnde bakker en laat je een taart opsturen naar Zuidstraat 56, 2225 GX te Katwijk.

Unieke marketing tools

Nog wat gave tools onder de noemer van Online Marketing zijn de Invite Friends tool en de Custom Box van Alfredo. De Invite Friends Tool geeft je -dat raad je vast niet- de mogelijkheid al je vriendjes of vriendinnetjes, of welke geslachtsbepaling je tegenwoordig ook mag gebruiken, uit te nodigen. Je vriendje krijgt een gratis paar sokken (o.t.w. een portie levensgeluk) en jij spaart je helemaal suf aan buttons. Buttons die je vervolgens weer kunt inzetten voor mooie kortingen.

Alfredo Gonzales Invite Friends

De Custombox is een vette tool waarmee je een eigen sokkenbox kunt samenstellen, precies naar jouw eigen ontwikkelde smaak. Check het filmpje hieronder. En zeg nou zelf, dit werkt toch als een spreekwoordelijke tiet?

Dit wil jij ook?!

Wil jij met ons in gesprek over jouw online kansen, over wat er allemaal mogelijk is bij dat schitterende 2nd Chapter en wil jij eigenlijk gewoon belachelijke bakken met geld via het internet verdienen? Laat het ons even weten. Vul onderstaand formulier in en je komt direct in contact met de knapste online marketing afdeling van de Zuidstraat in Katwijk.

Design, development & online marketing

Hi, wij zijn 2nd Chapter! Webbureau voor design, development & online marketing met een passie voor online maatwerk. Wij ontwikkelen complexe websites & webshops en bieden beheergemak via een uniek cms-systeem. Last but not least creƫren Ʃn onderhouden wij online marketingcampagnes met maar ƩƩn doel; conversie!

Over ons

Online Marketing

 

Actueel

SBB Erkend Leerbedrijf
9,1

klanten vertellen
30 reviews