9,2
klanten
vertellen
39 reviews
tel. 071-4072027
Bezoek ons

Hoe herken je SEA?

Wanneer je zelf gaat Googlen, zie je dat er een ruimte beschikbaar is voor betaalde advertenties via Google Ads. Deze staan bovenaan, te herkennen doordat er een -teken voor de URL staat. Hieronder is een afbeelding te zien van zoekresultaten op de zoekwoorden 'webdesign katwijk'. De eerste twee resultaten zijn zoals je ziet betaald. De derde en vierde zijn organische (niet betaalde) zoekresultaten.

Wanneer en hoe gebruik je SEA?

SEA wordt vaak ingezet als de resultaten van de SEO-werkzaamheden niet meer stijgen of als aanvulling op de SEO strategie. Door te adverteren op bepaalde zoekwoorden kom je op de hoogste plek in Google, mits(!) je een hoge kwaliteitsscore hebt en je genoeg biedt. Door te bepalen welke zoekwoorden voor jou interessant zijn, kun je achterhalen hoe frequent zo’n zoekwoord wordt gebruikt. Zo weet je weer hoeveel je moet bieden per klik.

Waarom is SEA belangrijk?

Door te adverteren via Google kom je in contact met consumenten die op zoek zijn naar jouw producten of diensten. Potentiële klanten zoeken bijvoorbeeld op ‘product a’, ze zien jouw advertentie, klikken erop en komen op jouw website.

Wat levert SEA op?

De bezoekers die op jouw website of webshop komen zijn al geïnteresseerd in het product of de dienst die jij aanbied. Doordat je geen bezoekers trekt die geen interesse hebben in het product, zit er enkel een verhouding tussen het aantal kliks naar de site en het aantal bezoekers dat uiteindelijk een aankoop of andere gewenste actie doet. Het is lastig om te bepalen hoeveel jouw SEA campagne moet, of gaat, opleveren. Een voorbeeldje:

Stel, je maakt en verkoopt schoenen. Het maken van deze schoenen kost in totaal €20,00. Je wilt adverteren op een aantal zoekwoorden en die kliks hebben een gemiddelde kostenplaatje van €1,50. Maar niet alle bezoekers kopen... Stel dat 1 op de 5 een aankoop doet. Dan zijn je kosten: Productie €20,00 plus 5 x €1,50 per klik is €27,50. Je minimale verkoopwaarde is dus al €27,50 en hier moet je marge nog bovenop. Het is dus sterk afhankelijk van de markt en de soorten producten die je verkoopt hoeveel winst je maakt.

« Terug naar 'Online Marketing'

Design, development & online marketing

Hi, wij zijn 2nd Chapter! Webbureau voor design, development & online marketing met een passie voor online maatwerk. Wij ontwikkelen complexe websites & webshops en bieden beheergemak via een uniek cms-systeem. Last but not least creëren én onderhouden wij online marketingcampagnes met maar één doel; conversie!

Wil je weten wat wij voor jou kunnen betekenen? Bel 071-4072027, laat je gegevens hieronder achter of start direct het gesprek via de chat.

Over ons

Online Marketing

 

Actueel

SBB Erkend Leerbedrijf
9,2

klanten vertellen
39 reviews