Google Partner Meta Partner 9.3 klantenscore

071 407 20 27 Contact

Verbeter je website met Website Analyse (7 tips!)

12 mei 2023

Website Analyse: Wat het is en wat het kan betekenen voor jouw website

Website Analyse is het proces van het onderzoeken van de prestaties van een website om inzicht te krijgen in hoe deze kan worden verbeterd. Het omvat een grondige evaluatie van verschillende aspecten zoals inhoud, technische structuur, laadsnelheid, Zoekmachine Optimalisatie (SEO) en meer.

Website Analyse

Door deze factoren te analyseren, kun je bepalen wat er op jouw website goed gaat en waar (ingrijpende) verbeteringen nodig zijn. Deze verbeteringen moeten er vervolgens voor zorgen dat je beter gevonden wordt in de zoekmachines, het verkeer op je website toeneemt en dat er meer leads of aankopen plaatsvinden.

Wat zijn de voordelen van een Website Analyse?

Een website analyse kan helpen om de prestaties van de website te verbeteren en zo de Online Marketing te optimaliseren. Het is daarom belangrijk om dit regelmatig uit te voeren en waar nodig aanpassingen te doen. Er zijn verschillende voordelen van een website analyse voor jouw online marketing strategie:

 1. Identificatie van zwakke punten
  Website analyse helpt om de zwakke punten van jouw website te identificeren. Dit omvat bijvoorbeeld pagina’s die niet goed presteren of problemen met de navigatie. Door deze zwakke punten te identificeren, kun je deze aanpakken en de algehele gebruikerservaring van jouw website verbeteren.
 2. Verbetering van zoekmachine rankings
  Een goede website analyse helpt om de zoekmachine rankings van jouw website te verbeteren. Door de prestaties van jouw website op het gebied van SEO te analyseren, kun je bepalen welke verbeteringen nodig zijn om jouw website hoger te laten scoren in de zoekresultaten.
 3. Verhoogde conversie
  Website analyse kan ook bijdragen aan een hogere conversie. Door het analyseren van de inhoud en de lay-out van je website, kun je bepalen welke elementen van jouw website bijdragen aan conversies en welke niet. Dit kan helpen om het conversiepercentage te verhogen en meer klanten te genereren.
 4. Verlaagde bounce rates
  Website analyse kan helpen om de bounce rate van jouw website te verlagen. Door de prestaties van jouw website te evalueren, kun je bepalen welke pagina’s of elementen van de website ervoor zorgen dat bezoekers je website snel verlaten. Door deze problemen aan te pakken, kun je ervoor zorgen dat bezoekers langer op de website blijven en meer pagina’s bezoeken.
 5. Verbeterde gebruikerservaring
  Tot slot kan website analyse bijdragen aan een verbeterde gebruikerservaring. Door de prestaties van jouw website te evalueren, kun je bepalen waar verbeteringen nodig zijn om de website gebruiksvriendelijker te maken. Dit kan bijvoorbeeld inhouden dat je de navigatie verbetert, de laadsnelheid verhoogt of de inhoudskwaliteit verbetert.

Website Analyse: 7 tips voor jouw website

Het is goed om te weten dat je zelf ook een Website Analyse kunt uitvoeren. Het kan je helpen om inzicht te krijgen in de prestaties van je website en welke verbeterpunten er zijn. Hieronder geven we 7 tips om zelf een website analyse uit te voeren.

 1. Controleer de laadsnelheid
  Een snelle laadtijd is essentieel voor een goede gebruikerservaring. Maak gebruik van een tool zoals Google’s PageSpeed Insights om de laadtijd te meten en waar nodig te optimaliseren.
 2. Controleer de mobielvriendelijkheid
  Meer dan de helft van alle internetgebruikers bezoekt websites via een mobiel apparaat. Zorg dus dat je website mobielvriendelijk is. Gebruik hiervoor Google’s Mobile-Friendly Test.
 3. Controleer de structuur van de website
  Zorg voor een logische en duidelijke structuur van de website, waarbij bezoekers eenvoudig kunnen navigeren. Dit verbetert de gebruikerservaring en het helpt zoekmachines om de website beter te begrijpen.
 4. Controleer de content
  Zorg voor relevante, kwalitatieve en unieke content op de website. Dit draagt bij aan de vindbaarheid in zoekmachines en het verhoogt de betrouwbaarheid en autoriteit van de website.
 5. Analyseer de zoekwoorden
  Controleer of de juiste zoekwoorden worden gebruikt op de website en of deze op de juiste manier zijn verwerkt in de content. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld de Google Zoekwoordplanner.
 6. Maak gebruik van Google Analytics
  Door middel van Google Analytics kun je belangrijke informatie verzamelen over het gedrag van bezoekers op de website. Hiermee kun je de website verder optimaliseren en verbeteren.
 7. Analyseer de conversies
  Een website dient niet alleen als visitekaartje, maar moet ook bijdragen aan de conversies. Analyseer daarom regelmatig welke conversies er worden behaald en op welke manier dit kan worden verbeterd.

Optimaliseer jouw website met een professionele Website Analyse!

Mocht je het idee hebben dat je wel wat hulp kunt gebruiken bij het uitvoeren van een Website Analyse, dan staan wij voor je klaar. Onze experts hebben jarenlange ervaring in het uitvoeren van grondige website analyses en kunnen jou helpen om de juiste verbeterpunten te identificeren én aan te pakken.

Website Analyse - Website

Neem gerust contact met ons op en ontdek hoe wij jouw website naar een hoger niveau kunnen tillen met een professionele Website Analyse!

Contact

Delen:

Wist je dat...

Je onze blogs automatisch in je mailbox kunt ontvangen? Super handig, al zeggen we het zelf. Laat je gegevens hier achter en ontvang waardevolle tips & tricks voor jouw website.

Nieuwsbrief

Meer
blogs

Naar overzicht

“Goeie club, werken snel en beloven wat ze zeggen!”

Kijkduin Strandhuisjes

“Het team van 2nd Chapter heeft kundige mensen in huis die onze websites bouwen en onderhouden. We zijn erg tevreden met het custom CMS en de realisatie van onze designs aan front-end kant. Uiteraard doen we dit samen en komt 2nd Chapter met nuttige input vanuit hun expertise omtrent website ...”   Lees verder

North Actionsports Group

“Dennis weet als geen ander hoe belangrijk goede content is voor een website. Daarom is het ook zo prettig samenwerken met hem! We voelen elkaar prima aan. De lijnen zijn kort en we houden elkaar lekker scherp! Uiteindelijk zijn we pas tevreden als de klant tevreden is! Dat er nog ...”   Lees verder

Howcom

“2ndChapter heeft mij ontzettend goed geholpen met het maken van de nieuwe website www.straval.nl. Dennis heeft veel ervaring en weet je goed mee te nemen hoe een goede website eruit moet zien. Binnen 1 maand was het concept al klaar en na wat aanpassingen is de website na 2 maanden ...”   Lees verder

Straval

©2024 2nd Chapter   Privacy Cookies Voorwaarden