9,2
klanten
vertellen
28 reviews
tel. 071-4072027|
Bezoek ons
Checklist: Jouw website AVG-proof?!

Affiliate voor jouw webshop

Het belangrijkste voordeel voor jouw webshop bij deze vorm van online marketing is ‘no cure no pay’. Dit houdt in dat jij de affiliate alleen betaalt als jij daadwerkelijk iets verkoopt. Meestal gaat het hier om een percentage van de gepleegde transactie.

Bij affiliate marketing zijn in principe drie partijen betrokken. Jij, de externe website (publisher) en het affiliate-netwerk bureau. Het affiliate-netwerk bureau is de partij die vraag en aanbod als het ware bij elkaar brengt. Dit bureau brengt publishers in contact met webshops, houdt statistieken bij en zorgt voor uitbetalingen. Bekende en grote affliate-netwerk bureau’s zijn Tradetracker, Daisycon en Zanox. Deze grote partijen in de affiliate marketing wereld hebben er veel baat bij dat transacties daadwerkelijk plaatsvinden. Dus koppelen zij de meeste relevante publishers aan de juiste webshop. Geen transactie betekent geen fee voor het netwerk.

Kosten & beloningen affiliate marketing

Affiliate marketing = op-safe-spelen-marketing. Als webshop-eigenaar betaal je vaak per gelukte transactie, dus maak je zelden verlies. Het verdienmodel waarbij de publisher een percentage van de transactie krijgt is het meest voorkomend, maar niet de enige optie. Je kunt ook kiezen om de betalen per klik naar jouw website of zelfs per view. Hoe hoger de waarde van een product of dienst, des te interessanter is het voor publishers om zaken met jou te doen. De publisher krijgt immers een percentage van de transactie. Naast de beloningen voor het aanbrengen van een order richting de pusblisers zijn er andere kosten nodig. Bijkomende kosten zijn de eenmalige opstart- en licentiekosten bij het affiliatebureau.

Starten met affiliate marketing

Wil je jouw webshop ook een boost geven door middel van affiliate marketing? Probeer zelf eens aan de slag gegaan met deze online marketing tactiek. Weet je niet waar te beginnen? De affiliate marketing specialisten van 2nd Chapter staan altijd klaar op jou te helpen!

Webdesign & Online Marketing

Wij zijn een full service webdesign & online marketing bureau uit Katwijk. Wij ontwikkelen maatwerk websites, webshops en beheersystemen en wij creëren marketingcampagnes, grafische uitingen, webteksten en -video's. Wil je weten wat wij voor jou kunnen betekenen? Laat je gegevens achter of start direct het gesprek via de chat.

Over ons

Online Marketing

 

Actueel

SBB Erkend Leerbedrijf
9,2

klanten vertellen
28 reviews