9,2
klanten
vertellen
39 reviews
tel. 071-4072027
Bezoek ons

SEO vs. SEA

Zoekmachine marketing bestaat uit twee onderdelen: Search Engine Optimization (SEO) en Search Engine Advertising (SEA). Het grote verschil tussen deze twee is dat SEO gratis is en SEA niet. Het voordeel van SEA is echter dat je tegen betaling relatief makkelijk kan scoren op Google. Met SEO is hier wat meer inspanning vereist.

Met SEO is het namelijk de bedoeling om hoog te ranken zonder Google te betalen. Dit vergt wat tijd, maar is zeker mogelijk. Dit kan doormiddel van een zoekwoorden onderzoek. Wij doen onderzoek naar het gedrag van je doelgroep op Google. Wat voor zoektermen gebruikt je doelgroep en hoe kunnen we de doelgroep het beste bereiken? Dat zijn de eerste vragen die bij ons opkomen.

Stel dat je doelgroep zich vooral in de omgeving Amsterdam bevindt. Dan kijken wij welke zoekwoorden hier het meest worden gebruikt. Bovendien doen wij een stapje verder en kijken welke zoekwoorden de meeste potentie hebben. Langere zoekwoorden hebben namelijk een hogere potentie. Minder mensen zoeken hiernaar, maar de concurrentie is een stuk lager. Bij hele brede zoekwoorden zoals “kleding” is haast onmogelijk om te winnen van de grote spelers. Je kan je bijvoorbeeld beter focussen op “kleding voor mannen XL”.

Met deze zoekwoorden kan je ook een SEA campagne starten. Dit zijn de zoekresultaten die naar boven komen met een groen vakje met advertentie. Deze resultaten staan meestal bovenaan of onderaan een pagina. Het verschil is dat je voor SEO een tekst moet schrijven waarin dit zoekwoord regelmatig voorkomt. Met SEA kan je een budget vastellen op dit zoekwoord. Het ligt aan de hoogte van je budget en de relevantie van je advertentie en webpagina of je advertentie ook daadwerkelijk verschijnt. Het beste is om een combinatie te maken van de twee (SEO &SEA).

Meer zoekmachine marketing advies?

Dit is heel kort uitgelegd wat beide termen precies inhouden. Voor meer zoekmachine marketing advies raden wij aan om contact met ons op te nemen. Wij als zoekmachine optimalisatie specialist voorzien je graag van uitgebreide informatie.

Design, development & online marketing

Hi, wij zijn 2nd Chapter! Webbureau voor design, development & online marketing met een passie voor online maatwerk. Wij ontwikkelen complexe websites & webshops en bieden beheergemak via een uniek cms-systeem. Last but not least creëren én onderhouden wij online marketingcampagnes met maar één doel; conversie!

Wil je weten wat wij voor jou kunnen betekenen? Bel 071-4072027, laat je gegevens hieronder achter of start direct het gesprek via de chat.

Over ons

Online Marketing

 

Actueel

SBB Erkend Leerbedrijf
9,2

klanten vertellen
39 reviews