9,3
Google
Reviews
41 reviews
tel. 071-4072027
Bezoek ons

Display advertising: push strategie

In tegenstelling tot zoekmachine adverteren (search advertising) waar internetgebruikers actief op zoek zijn naar producten of diensten en daarbij gerichte advertenties te zien krijgen, verschijnen display advertenties ongevraagd op jouw beeldscherm. Display adverteren is daarom een vorm van push marketing. Een adverteerder ‘pusht’ als het ware de advertentie op jouw beeldscherm zonder dat je daar om hebt gevraagd. De uitdaging is dus om het niet 'pusherig' over te laten komen.

Doel van display adverteren

Display advertising kan meerdere doelen hebben, zoals verhoging van het aantal conversies of meer naamsbekendheid. Deze vorm van online adverteren wordt voornamelijk gebruikt om meer naamsbekendheid te krijgen. Zoals eerder verteld worden display advertenties onaangekondigd en ongevraagd aan iemand getoond. De kans dat iemand op de advertentie klikt en een aankoop doet, is vele malen kleiner dan bijvoorbeeld een zoekmachine advertentie. Voorbeeld:

Een internetgebruiker typt de zoekwoorden "website laten maken" in, in Google. Deze persoon is dus actief op zoek naar een bedrijf dat websites kan maken. Er verschijnen nu diverse zoekmachine advertenties van bedrijven die deze dienst leveren en met de advertentie extra onder de aandacht willen komen.
Een display advertentie kan zichtbaar worden terwijl iemand op bijvoorbeeld nu.nl aan het surfen is. Deze persoon is op dat momenten niet op zoek naar een dergelijke dienst, de kans dat er een klik -of zelf een aankoop- volgt, is dus klein. De kans dat de persoon de advertentie ziet, en de naamsbekenheid dus toeneemt, is echter wel groot.

Meer conversies door display adverteren

Uiteraard kan display advertising ook het aantal conversies (aankopen of aanvragen) verhogen. Dit vergt echter wat meer finetuning. Bij display adverteren kun je namelijk heel gericht adverteren op jouw doelgroep. Handig, want wanneer je de display-uiting aan de juiste persoon toont, is de kans groter dat diegene wel tot actie overgaat. Via Google Ads kun je ervoor zorgen dat display-uitingen worden getoond aan de juiste personen.

Tevens hebben display advertenties een indirect positief effect op de conversie. Wanneer internetgebruiker in een later stadium (toch) op zoek gaan naar een product of dienst, kiezen zij sneller voor een bedrijf die zij al eens hebben gezien.

Design, development & online marketing

Hi, wij zijn 2nd Chapter! Webbureau voor design, development & online marketing met een passie voor online maatwerk. Wij ontwikkelen complexe websites & webshops en bieden beheergemak via een uniek cms-systeem. Last but not least creëren én onderhouden wij online marketingcampagnes met maar één doel; conversie!

Wil je weten wat wij voor jou kunnen betekenen? Bel 071-4072027, laat je gegevens hieronder achter of start direct het gesprek via de chat.

Over ons

Online Marketing

 

Actueel

SBB Erkend Leerbedrijf
9,3

Google Reviews
41 reviews