Google Partner Meta Partner 9.3 klantenscore

071 407 20 27 Contact

Maatwerk WordPress vs. standaard thema (10 voordelen)

9 juni 2023

Als je een WordPress website wilt (laten) bouwen, heb je grofweg de keuze tussen (gratis) standaard thema’s of een maatwerk thema. Beide opties hebben hun voor- en nadelen, maar steeds meer bedrijven kiezen voor een maatwerk thema om hun online aanwezigheid te verbeteren en zich te onderscheiden van de concurrentie.

Naar Website Ontwikkeling

De voordelen van Maatwerk WordPress

Hoewel standaard thema’s voordelig kunnen zijn vanwege de snelheid en kosteneffectiviteit, hebben ze vaak beperkingen als het gaat om het aanpassen aan jouw specifieke behoeften en merkidentiteit. Het gebruik van een maatwerk thema kan leiden tot een unieke en professionele website die naadloos aansluit bij de doelen en behoeften van jouw bedrijf.

Maatwerk WordPress - WordPress specialist

Een aantal voordelen van een maatwerk WordPress thema:

1. Uniek ontwerp

Een maatwerk WordPress thema biedt een uniek en exclusief ontwerp dat jouw merkidentiteit en visie weerspiegelt, terwijl een standaardthema vaak generiek en herkenbaar is.

2. Optimale gebruikerservaring

Maatwerkthema’s zijn specifiek ontworpen om aan de behoeften van jouw doelgroep te voldoen en zorgen voor een optimale gebruikerservaring, terwijl standaardthema’s minder flexibel zijn in aanpassingen.

3. Betere prestaties

Een op maat gemaakt thema kan worden geoptimaliseerd voor snelheid en prestaties, zonder overbodige code of functies die je niet nodig hebt. Standaardthema’s kunnen zwaar en traag zijn door de vele ingebouwde opties.

4. SEO-vriendelijk

Maatwerkthema’s kunnen worden geoptimaliseerd voor zoekmachines, met schone code, gestructureerde gegevens en andere SEO-gerelateerde elementen. Standaardthema’s zijn meestal minder geoptimaliseerd voor SEO.

5. Flexibiliteit en schaalbaarheid

Met een maatwerk WordPress thema heb je de volledige controle over de functionaliteit en kun je eenvoudig nieuwe functies toevoegen of aanpassen naarmate jouw bedrijf groeit. Standaardthema’s kunnen beperkingen hebben in termen van aanpassingen en uitbreidbaarheid.

6. Betere compatibiliteit

Maatwerkthema’s kunnen worden ontworpen om naadloos samen te werken met specifieke plugins en integraties, terwijl standaardthema’s mogelijk compatibiliteitsproblemen hebben met sommige plugins.

7. Eenvoudiger onderhoud

Omdat maatwerkthema’s zijn ontworpen met alleen de functies die jij nodig hebt, zijn ze vaak eenvoudiger te onderhouden en bij te werken. Standaardthema’s kunnen complexer zijn en kunnen problemen veroorzaken bij updates.

8. Betere beveiliging

Maatwerkthema’s kunnen worden ontwikkeld met beveiligingsbest practices in gedachten, waardoor ze veiliger zijn dan standaardthema’s die mogelijk kwetsbaarheden bevatten.

9. Onderscheidend vermogen

Een maatwerk WordPress thema zorgt ervoor dat jouw website opvalt tussen de concurrentie, terwijl een standaardthema kan leiden tot een generieke uitstraling die vergelijkbaar is met andere websites.

10. Professionele ondersteuning

Bij een maatwerkthema werk je samen met een webontwikkelingsteam dat gespecialiseerd is in WordPress. Zij kunnen je professionele ondersteuning en advies bieden, terwijl standaardthema’s vaak beperkte ondersteuning bieden.

Kortom; een maatwerk WordPress thema biedt belangrijke voordelen ten opzichte van een standaardthema, zoals een uniek en exclusief ontwerp, optimale gebruikerservaring, betere prestaties, SEO-vriendelijkheid, flexibiliteit, schaalbaarheid, compatibiliteit, eenvoudiger onderhoud, onderscheidend vermogen en professionele ondersteuning.

Maatwerk WordPress uitbesteden? Kies voor de specialist van de regio

Kiezen voor een maatwerkthema stelt je in staat om een website te ontwikkelen die volledig aansluit bij jouw merkidentiteit en specifieke behoeften. We zijn gespecialiseerd in het ontwerpen en ontwikkelen van maatwerk WordPress thema’s. Met meer dan 10 jaar ervaring hebben we de kennis en vaardigheden om websites te bouwen die uniek, betrouwbaar en effectief zijn.

Naast onze expertise op het gebied van websiteontwikkeling, bieden we ook online marketingdiensten zoals Zoekmachine Optimalisatie (seo) en Conversie Optimalisatie (cro) om ervoor te zorgen dat jouw website het maximale potentieel bereikt.

Maatwerk WordPress - Online Marketing

Neem vandaag nog contact met ons op om te bespreken hoe we jouw online aanwezigheid kunnen verbeteren met een maatwerk WordPress website en onze andere online marketingdiensten. We kijken er naar uit om met jou samen te werken en jouw online doelen te bereiken!

Contact

Delen:

Wist je dat...

Je onze blogs automatisch in je mailbox kunt ontvangen? Super handig, al zeggen we het zelf. Laat je gegevens hier achter en ontvang waardevolle tips & tricks voor jouw website.

Nieuwsbrief

Meer
blogs

Naar overzicht

“Wij hebben laatst een website laten maken voor Camper Verhuur Katwijk ZH. Hij is heel mooi geworden. Ik kan dit bedrijf aanbevelen bij anderen. Goede service en goede kwaliteit.”

Camper Verhuur Katwijk

“Dennis did a great job in health care website design! Very professional, fast and constructive responder, cost-efficient, and gifted with a friendly touch! Try yourself..”

Middelkoop Neuropsychologie

“Het team van 2nd Chapter heeft kundige mensen in huis die onze websites bouwen en onderhouden. We zijn erg tevreden met het custom CMS en de realisatie van onze designs aan front-end kant. Uiteraard doen we dit samen en komt 2nd Chapter met nuttige input vanuit hun expertise omtrent website ...”   Lees verder

North Actionsports Group

“Snelle communicatie is in onze sector “key”. Dit is ook 1 van de vele sterke punten. Het meedenken en behulpzaam zijn tijdens de projecten bevordert de samenwerking enorm. Ze kunnen veel uit handen nemen en wanneer dat niet nodig is, denken ze altijd mee tijdens het opzetten van een project/campagne. ...”   Lees verder

Jacky Luxury

©2024 2nd Chapter BV   Privacy Cookies Voorwaarden