Google Partner Meta Partner 9.3 klantenscore

071 407 20 27 Contact

Boost je website met Kwalitatieve Linkbuilding (7 tips!)

Wat is (het doel van) Linkbuilding?

Linkbuilding is het proces van het verkrijgen van links van andere websites naar jouw website. Dit kan worden gedaan door middel van verschillende tactieken, zoals het ruilen van links, het kopen van links of het deelnemen aan linkfarms.

Linkbuilding - Boost website

Het doel van linkbuilding is om de autoriteit en waarde van jouw website te verhogen, wat kan bijdragen aan betere posities in Google en dus meer verkeer naar jouw website. Hoewel linkbuilding niet gaat over persoonlijke aanbevelingen, kunnen links van andere websites wel worden gezien als een soort aanbeveling. Als een website een link plaatst naar jouw website, dan impliceert dit dat zij jouw website waardevol vinden voor hun bezoekers.

Wat is het verschil tussen Linkbuilding en Kwalitatieve Linkbuilding?

Kwalitatieve linkbuilding richt zich namelijk op het verkrijgen van links van hoge kwaliteit van relevante en betrouwbare websites. Het gaat er niet alleen om het aantal links te vergroten, maar vooral om de kwaliteit en relevantie van de links. Kwalitatieve links zijn links van websites die relevant zijn voor jouw niche, een goede reputatie hebben en een natuurlijke en organische linkbuilding-strategie volgen.

Het belangrijkste verschil tussen linkbuilding en kwalitatieve linkbuilding is dus de focus op de kwaliteit van de links in plaats van alleen op de kwantiteit. Kwalitatieve linkbuilding is een langdurig proces dat gericht is op het verkrijgen van links van hoge kwaliteit van relevante en betrouwbare websites, wat kan bijdragen aan een betere rangschikking in zoekmachines en meer verkeer naar jouw website.

Kwalitatieve Linkbuilding: 7 tips voor jouw website

Het verkrijgen van links van hoge kwaliteit van relevante en betrouwbare websites is niet eenvoudig. We geven je daarom 7 tips waarmee je zelf aan de slag kan om links van hoge kwaliteit te verkrijgen.

 1. Maak waardevolle content
  Zorg ervoor dat jouw website waardevolle content biedt die andere websites willen delen. Dit kan bijvoorbeeld een informatief artikel, een handleiding of een infographic zijn. Hoe waardevoller jouw content is, hoe meer kans je hebt om links te krijgen van andere websites.
 2. Analyseer de linkprofielen van concurrenten
  Analyseer de linkprofielen van concurrenten in jouw niche en zoek naar kansen om links van dezelfde websites te krijgen. Je kunt hiervoor verschillende tools gebruiken, zoals Ahrefs, Moz of SEMrush.
 3. Gastbloggen
  Schrijf gastblogs op relevante websites binnen jouw niche. Dit kan helpen om jouw naamsbekendheid te vergroten en om links te krijgen van betrouwbare en relevante websites.
 4. Werk samen met influencers
  Werk samen met influencers in jouw niche en vraag hen om links naar jouw website te plaatsen. Dit kan bijvoorbeeld door hen een product te laten reviewen of door een interview te geven.
 5. Maak gebruik van sociale media
  Promoot jouw content op sociale media en vraag anderen om jouw content te delen en te linken naar jouw website.
 6. Doe aan broken link building
  Zoek naar gebroken links op websites binnen jouw niche en neem contact op met de webmaster om te vragen of hij jouw content als vervanging wil gebruiken.
 7. Maak gebruik van persberichten
  Stuur persberichten naar relevante nieuwswebsites en vraag hen om links naar jouw website te plaatsen. Dit kan helpen om jouw naamsbekendheid te vergroten en om links van betrouwbare websites te krijgen.

Laat ons jouw online zichtbaarheid verbeteren – het full-service marketingbureau voor SEO, SEA en Conversie Optimalisatie!

Als full-service marketingbureau zijn we gespecialiseerd in Zoekmachine Optimalisatie (SEO), Zoekmachine Adverteren (SEA) en Conversie Optimalisatie. Onze experts hebben jarenlange ervaring in het verbeteren van de online zichtbaarheid van bedrijven, wat resulteert in meer verkeer, meer conversies en uiteindelijk meer omzet.

Kwalitatieve Linkbuilding

Ben jij klaar om jouw online zichtbaarheid naar het volgende niveau te tillen? Neem dan vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe wij jou kunnen helpen met jouw SEO, SEA en conversie optimalisatie!

Naar Online Marketing

Delen:

Wist je dat...

Je onze blogs automatisch in je mailbox kunt ontvangen? Super handig, al zeggen we het zelf. Laat je gegevens hier achter en ontvang waardevolle tips & tricks voor jouw website.

Nieuwsbrief

Meer
blogs

Naar overzicht

“2nd Chapter is een prachtige aanvulling voor ons bedrijf gebleken.”

Licht & Accessoires

“Dennis did a great job in health care website design! Very professional, fast and constructive responder, cost-efficient, and gifted with a friendly touch! Try yourself..”

Middelkoop Neuropsychologie

“Zeer tevreden. Bij vragen/wijzigingen vrijwel meteen reactie. Goede afhandeling.”

Huisartsenpraktijk Hueting & Essers

“Dennis is met afstand de beste website bouwer van Katwijk en omstreken. Kwaliteit en creativiteit staan bovenaan!”

Administratiekantoor Peter Guyt

©2024 2nd Chapter BV   Privacy Cookies Voorwaarden