9,1
klanten
vertellen
25 reviews
tel. 071-4072027|
Bezoek ons

'Conversie' staat voor het omzetten van bezoekers naar klanten, die het doel van de pagina waar hij/zij op beland voltooid. Zo'n doel kan zijn: een aankoop doen, een offerteformulier invullen, gegevens achterlaten, ect. 'Optimalisatie' staat voor het optimaliseren van de website of webshop om ervoor te zorgen dat bezoekers klanten worden. Conversie optimalisatie staat dus voor de optimalisatie van jouw site waardoor de bezoekers sneller en effectiever klanten worden.

Conversie optimalisatie: Wat moet je vooral niet doen?

We geven je drie voorbeelden.

 1. Het benoemen van technische eigenschappen
  > Voorbeeld iPhone: Wat zijn de voordelen (dat verkoopt), de technische onderdelen waar het van is gemaakt niet benoemen (dit interesseert een koper niet).
 2. Social Media buttons
  > Voorbeeld: Voordat je een product koopt, deel je het dan met je vrienden? Meestal niet. Daarom is een deel- of like-button bij een product geen verbetering voor een conversie.
 3. Te veel 'Call to actions'
  > Voorbeeld: Een formulier invullen om een offerte aan te vragen is prima, maar ook een deel deze site met je vrienden, mailen naar je baas, plaatsen in de winkelwagen, zet in je verlanglijstje of een bel mij terug button wordt iets te veel. Hierdoor raakt men snel afgeleid van het doel wat de pagina daadwerkelijk heeft.

Conversie optimalisatie: Wat moet je wel doen?

We geven je drie voorbeelden.

 1. Verleid je klant
  > Voorbeeld: Vermijd clichés die op vele websites worden gebruikt. Zoals: "De beste uit de regio!". Wees origineel en duidelijk.
 2. Ontwikkel urgentie
  > Voorbeeld: door een einddatum of maximale afname geef je het product een bepaald exclusiviteit mee.
 3. Bied duidelijkheid
  > Voorbeeld: Bezoekers ervaren onzekerheid en willen gerustgesteld worden. Vermeldt daarom de productvoorraad, wanneer ze het product thuis kunnen ontvangen en wees duidelijk over je service.

Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden die voor jouw website of webshop van toepassing zijn? Uiteraard kunnen wij je helpen. Neem contact op via 071-4072027 of start direct het gesprek via de chat.

« Terug naar 'Online Marketing'

Webdesign & Online Marketing

Wij zijn een full service webdesign & online marketing bureau uit Katwijk. Wij ontwikkelen websites, webshops en beheersystemen op maat en verzorgen online marketing. Wil je weten wat wij voor jou kunnen betekenen? Laat je gegevens achter of start direct het gesprek via de chat.

Over ons

Online Marketing

Meer...

SBB Erkend Leerbedrijf
9,1

klanten vertellen
25 reviews