9,2
klanten
vertellen
39 reviews
tel. 071-4072027
Bezoek ons

SEO Tip 1 - Stap voor stap

Ga zorgvuldig te werk. Doe eerst onderzoek voordat je meteen aan de slag gaat. Ten eerste ga je na wie bij je koopt. Wie is je doelgroep? Vervolgens kijk je waar deze doelgroep zich vooral bevindt. Is dit vooral in de Randstad of meer in het oosten van het land?

Wanneer je dit heb uitgezocht is het zaak om te onderzoeken welke zoektermen deze doelgroep vooral gebruikt. Dit doet je met een zoekwoordenplanner van Google Ads. Hiermee geef je aan dat je enkel wilt focussen op mensen in de Randstad. Vervolgens geef je een aantal zoeksuggesties die met je aanbod te maken heeft.

SEO Tip 2 - Seizoenen

Speel creatief in op de verschillende seizoenen. Maak bijvoorbeeld speciale teksten gerelateerd aan een bepaald seizoen. Bijvoorbeeld inhakend op zoekwoorden als ‘nieuwe wintercollectie kleding’ of ‘barbecue vlees kopen’. Zorg dat je een kwalitatief goede tekst hebt waarin deze zoekwoorden zijn verwerkt. Zo sluiten je tekst en advertentie perfect aan op de zoekterm van een potentiële klant.

SEO Tip 3 - Lange zoekwoorden

Dit is een van de belangrijkste SEO tips voor Google zoekmachine optimalisatie. Zeker voor relatief kleinere bedrijven is het gebruik van lange zoekwoorden interessant. Op brede en korte zoekwoorden wordt weliswaar veel gezocht, maar hebben een hoge concurrentie. De kans dat je webpagina in de resultaten wordt weergegeven is klein.

Daarom is het handig om in de zoekwoordenplanner ook lange zoekwoorden mee te nemen. Hier wordt minder naar gezocht, maar heeft wel twee voordelen. Er is minder concurrentie op dat zoekwoord, zodat je een grotere kans heb op een weergave. Bovendien zijn mensen die gebruik maken van lange zoekwoorden al bijna op het einde van hun koopproces. De consument weet bijvoorbeeld al ongeveer wat hij of zij wil als diegene zoekt naar ‘witte schoenen met zwarte veters’.

SEO Tip 4 - Schrijf veel teksten

Het maakt niet uit hoeveel teksten je schrijft. Zo kan je een tekst schrijven over witte schoenen met zwarte veters, maar ook over gele schoenen met rode veters. Zo kom je bij elk van deze zoekwoorden in de resultaten van Google. Je moet wel zorgen dat je ook daadwerkelijk deze producten aanbiedt.

SEO Tip 5 - Linkbuilding

Tot slot kan je diverse interne links toevoegen die linken naar andere productpagina’s. Zo kan je vanaf je SEO tekst over gele schoenen doorlinken naar je webpagina die deze schoenen aanbiedt. Bovendien kan je linken naar andere pagina’s met vergelijkbare producten.

Daarnaast kan je zorgen voor externe links. Deze links geven waarde aan je domeinautoriteit. Dit is de reputatie van je website voor Google. Wij raden aan om contact op te nemen met webpagina’s met een al hoge domeinautoriteit. Deze partij kan linken naar je website. Hier staat wel vaak wat tegenover. Dit kan een geldbedrag zijn of bijvoorbeeld een gast blog.

SEO Tip 6 - Puntjes op de i

Zorg dat je SEO tekst er verzorgd uitziet. Maak gebruik van titels en goed verdeelde alinea’s. Zet ook zeker wat van de zoekwoorden in de titels. Dit geeft meer waarde voor de Google zoekmachine optimalisatie.

Dit zijn enkele SEO tips die je bedrijf aantrekkelijker kunnen maken voor Google. Voor een uitgebreid advies over Google zoekmachine optimalisatie raden wij aan om contact met ons op te nemen. Wij nemen je hele pagina onder de loep en gaan graag voor u aan de slag met SEO of SEA.

Design, development & online marketing

Hi, wij zijn 2nd Chapter! Webbureau voor design, development & online marketing met een passie voor online maatwerk. Wij ontwikkelen complexe websites & webshops en bieden beheergemak via een uniek cms-systeem. Last but not least creëren én onderhouden wij online marketingcampagnes met maar één doel; conversie!

Wil je weten wat wij voor jou kunnen betekenen? Bel 071-4072027, laat je gegevens hieronder achter of start direct het gesprek via de chat.

Over ons

Online Marketing

 

Actueel

SBB Erkend Leerbedrijf
9,2

klanten vertellen
39 reviews