9,2
klanten
vertellen
39 reviews
tel. 071-4072027
Bezoek ons

Invloed linkbuilding op SEO

Linkbuilding heeft een enorme invloed op je positie in Google. Linkjes zijn als het ware ‘stemmen op jouw website’. Elke link naar jouw website moet je zien als een stem. Wanneer de CDA veel stemmen krijgt wordt deze partij belangrijker en krijgt het meer aanzien. Hetzelfde principe geldt bij linkbuilding: hoe meer stemmen, hoe belangrijker je wordt voor Google. Dit resulteert uiteindelijk in een hogere positie in de zoekresultaten.

Hoe zorg je voor links naar jouw site?

De moeilijkheid zit ‘m niet in het genereren van een groot aantal backlinks, maar meer in het genereren van backlinks die kwalitatief zijn. Een voorbeeld: Stel jij hebt een webshop in woonaccessoires. Om kwalitatieve links te verzamelen zul je op zoek moeten gaan naar interessante websites met content over wonen, bijvoorbeeld woonblogs of interieurblogs. Een backlink van een website dat niets te maken heeft met jouw webshop, kan van negatieve invloed zijn op je SEO-positie.

" Make linkbuilding look natural

De uitdaging is dus niet zo veel mogelijk links te krijgen naar jouw website. De uitdaging is om Google te laten zien dat jouw website de kwalitatieve links op een natuurlijke manier heeft ontvangen. De meest ‘natuurlijke’ manier is door interessante blogs te schrijven, waar andere relevante websites naartoe linken.

Checklist voor kwalitatieve links

Of de backlink een positief effect heeft op de SEO-positie, kun je zo nagaan:

Als je bovenstaande vragen met ‘ja’ kunt beantwoorden, kun je ervan uitgaan dat de link een positief effect zal hebben op jouw vindbaarheid. Vaak bestaat een backlinkprofiel van een website ook uit ‘spamlinks’, deze spamlinks kun je disavowen met de disavow-tool van Google.

Aan de slag met linkbuilding?

SEO-experts zijn het erover eens dat linkbuilding noodzakelijk is om een hoge & duurzame positie in de zoekmachine in te nemen. Ga zelfs een aan de slag met linkbuilding en verbeter de SEO-positie van je website! Kom je er zelf niet helemaal uit? De linkbuilding-experts van 2nd Chapter helpen je graag verder.

Design, development & online marketing

Hi, wij zijn 2nd Chapter! Webbureau voor design, development & online marketing met een passie voor online maatwerk. Wij ontwikkelen complexe websites & webshops en bieden beheergemak via een uniek cms-systeem. Last but not least creëren én onderhouden wij online marketingcampagnes met maar één doel; conversie!

Wil je weten wat wij voor jou kunnen betekenen? Bel 071-4072027, laat je gegevens hieronder achter of start direct het gesprek via de chat.

Over ons

Online Marketing

 

Actueel

SBB Erkend Leerbedrijf
9,2

klanten vertellen
39 reviews