9,2
klanten
vertellen
28 reviews
tel. 071-4072027|
Bezoek ons
#18 hoogtepunten uit 2018

Marco Minnes is de saffraankoning van Nederland. Of, beter gezegd, van Europa én omstreken. Marco verkocht voornamelijk saffraanbollen, al ware het warme broodjes, via zijn reeds bestaande netwerk. Prima natuurlijk, maar een tikkeltje ouderwets, wat ons betreft. Dit onderschreef onze saffraansultan toen hij de particuliere markt wilde betreden. Hij wilde saffraanspecerijen, -capsules en -bollen verkopen, direct aan de consument via het internet. Bril-jant!

Crocussativus.eu Saffraan kruiden capsules bollen

Marco had een webshop nodig en wanneer je aan ‘succesvolle webshops’ denkt kom je al snel terecht bij 2nd Chapter 😇. Zo geschiedde. Toen wij in het verre doch mooie Den Helder ons verhaal deden was Marco matig enthousiast. Zijn doelen waren groots en wij wisten zeker dat we ze konden behalen. We kregen het voordeel van zijn kritische twijfel en we mochten aan de slag gaan.

De webshop

Er moest een webshop gebouwd worden. Mobielvriendelijk, snel, technisch top, strelend voor het netvlies en extreem gebruiksvriendelijk. We hadden al braaf de schetsen naar Marco gestuurd, dus hij wist wat hij kon verwachten en al snel werd de webshop opgeleverd.

Crocussativus.eu Webshop Templates

"Ja, leuk, zo'n webshop, maar ik wil wel bezoekers. Of klanten eigenlijk." Deze boodschap kregen we vrij snel na het online zetten van de webshop. Dit citaat was het begin van de vernieuwde samenwerking op online marketing gebied tussen crocussativus.eu en 2nd Chapter.

Vindbaarheid

We ontwikkelde direct een SEO-strategie en een bijbehorend Adwords plan en de eerste resultaten kwamen eigenlijk direct. SEO-posities werden gewonnen en de site werd steeds vaker bezocht. Al na een week kwamen de eerste orders uit de organische Google resultaten binnenstromen.

De SEA-strategie hebben we enorm duurzaam opgebouwd. Marco twijfelde namelijk nogal en wij begrepen dit. We hebben een strategie ontwikkeld waarin de uitgaven direct in verbinding stonden met de opbrengsten, waardoor we nooit verlies konden draaien.

Crocussativus.eu SEA Google Shopping

Doorontwikkeling

SEO liep goed, SEA liep steeds beter maar het kon allemaal nog geperfectioneerd worden. We kregen dus steeds meer bezoekers en meer klanten. Het enige wat enigszins achterbleef was het conversiepercentage. We hadden inmiddels relatief veel bezoekers maar weinig klanten. Het nieuwe doel was dan ook om binnen drie maanden het conversiepercentage aanzienlijk te vergoten.

Vanaf dit moment zijn we de webshop structureel gaan verbeteren en optimaliseren. Door het uitvoeren van vele tests en experimenten verbeterden we de shop op data-gedreven wijze. Het conversiepercentage steeg langzaamaan naar volwassen proporties.

Internationale uitrol en doorontwikkeling 2.0

De shop is inmiddels een volwassen online winkel geworden. Crocussativus.eu is marktleider in Nederland, heeft talloze sterke online campagnes lopen, heeft als eerste saffraanshop in Europa een volwassen conversie optimalisatie structuur én is internationaal aan het gaan. Crocussativus.eu timmert al in veel landen behoorlijk aan de spreekwoordelijke weg. Wat te denken van Frankrijk, Roemenië, Engeland, België, Duitsland, Canada en het schitterende en gastvrije Albanië.

En hoe nu verder?

We willen van Crocussativus.eu een grote, wereldwijde speler maken en daarvoor optimaliseren we dagelijks alle uitingen van Crocussativus.eu. Marco is inmiddels de eindbaas van de saffraan en levert alsof het gratis is.

Dit wil jij ook?!

Wil jij ook zo belachelijk fijne samenwerking of wil jij gewoon alleen een goed lopende shop of wil jij alleen een keer praten over de mogelijkheden? Kom gewoon een keer langs! We hebben, afhankelijk van welke collega 'em zet, prima koffie, een heerlijke bank en veel gezelligheid! Laat je gegevens hieronder achter.

Webdesign & Online Marketing

Wij zijn een full service webdesign & online marketing bureau uit Katwijk. Wij ontwikkelen maatwerk websites, webshops en beheersystemen en wij creëren marketingcampagnes, grafische uitingen, webteksten en -video's. Wil je weten wat wij voor jou kunnen betekenen? Laat je gegevens achter of start direct het gesprek via de chat.

Over ons

Online Marketing

 

Actueel

SBB Erkend Leerbedrijf
9,2

klanten vertellen
28 reviews